Stran 1 od 2

Prenova

OdgovorObjavljeno: Po Jul 27, 2009 9:05 pm
Napisal/-a Wing
Forum je sedaj uradno sredi prenove, tako da če kje opazite kakšne probleme, le povejte...

Treba se bo še malo poigrati z dovoljenji, nastaviti moderatorje, popucati par tem, objaviti par FAQov in pravil, iti čez vse Projekte in dokončane premakniti v Galerijo itd. Admini še vedno vidite tudi stari del foruma. Če se še kdo drug loti prej omenjenih del, ne bom imel nič proti. :)

Potrpljenje, pa bo. :)

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Jul 28, 2009 1:15 am
Napisal/-a Retro
Zdaj sem razmisljal in je po moje Galerija nepotrebna. Ce je njen namen, da se ima zunanjemu obiskovalcu nekaj za pokazat ... a imamo sploh kaj za pokazat? Bolj ne. Tudi, kako izbirat kaj vse gre tja? A grejo casual gami narejeni v enem tednu? Vse kace, ki jih je folk dokoncal za ucenje? Ene stvari se razvijajo tudi po releasu, kje se ima potem temo? In pod projekti v delu se ti zdi cudno objavit nekaj kar si koncal delat, pa je nedokoncano (recimo moj iHockey).

Zato predlagam, da se Galerijo skini, Projekti v delu pa preimenujejo v Projekti. Ce hoces spremljat, kaj se dela na sceni, pogledas pod projekte in to je to. Ko bomo imel pa kaj konkretnih spilov za dat na ogled v galerijo, pa bo verjetno tudi SGD ze v kaksnem boljsem stanju.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Jul 28, 2009 8:44 am
Napisal/-a Ozzy
Retro napisal/-a:Zdaj sem razmisljal in je po moje Galerija nepotrebna. Ce je njen namen, da se ima zunanjemu obiskovalcu nekaj za pokazat ... a imamo sploh kaj za pokazat? Bolj ne.


No, saj bi se nekaj našlo: Stargate Adventure, Norloth, Qubi, nenazadnje tudi Interstellar law, Ultima V: Lazarus (res je, da to sicer ni slovenski projekt ima pa vendarle slovenski prispevek), pa potem še nekaj internetnih iger (Basket shooter, Fitter, Pristajanje). Pa Grandy in Florenzano (Omarji) imata cel kup projektov na svojih straneh ...

Na splošno pa samo pohvale na novo organizacijo foruma. Glede na količino prometa je tole res dosti bolj učinkovita organizacija.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Jul 28, 2009 9:11 am
Napisal/-a Grandy
U ta nova podoba je precej bolj pregledna. Sicer galerija res ne vem če je potrebna, se kar strinjam z Retrom, definitivno pa nekej manjka med Začetniki in Projekti v delu.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Jul 28, 2009 9:14 am
Napisal/-a Wing
Teme so trenutne premetane tako, kot so padle iz starih forumov (kompletna Oznanila so šla pod Projekti v delu itd.), zato ni še vse ravno logično.

To glede Galerije sem razmišljal tudi sam že... ne vem, meni sta sprejemljivi obe rešitvi, z ali brez Galerije, za oboje se da iskat argumente. Mnenja ostalih so tu zaželjena, drugače pa se lahko kar se mene tiče izvede brez problema tudi Retrov predlog - glede na trenutno stanje z dokončanimi igrami je zelo na mestu. Potem, ko se nabere večje število dokončanih izdelkov (if ever :)), pa se po potrebi uvede galerijo. Do takrat lahko njeno vlogo manj moteče opravlja recimo nek lepljivek v Projektih, ker se mi zdi pa vseeno prav dokončane izdelke (npr. prej omenjeni Stargate Adventures) nekako posebej izpostaviti, da se ne porazgubijo med gmoto ostalih "testnih" projektov ala tetris in breakout.

Razsodite ostali.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Jul 28, 2009 10:57 am
Napisal/-a Blodyavenger
Morm rečt da ste lepo to izvedli :D

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Jul 28, 2009 11:59 am
Napisal/-a Person
Boljše je zdaj ja

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Jul 28, 2009 8:50 pm
Napisal/-a Wing
Izveden Retrov predlog - sedaj obstaja samo forum Projekti. Zaenkrat bi moglo to zadoščati + odpravi probleme dvoumnosti, kaj gre kam.
Poleg tega sem dodal FAQ za začetnike... za danes bo dovolj. :)

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Jul 28, 2009 9:28 pm
Napisal/-a Grandy
FAQ je odličen, A++! Upam, da se bo tud kje Retrov XNA tutorial pojavu, ker je ravnotako legendaren.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Sr Jul 29, 2009 10:28 am
Napisal/-a Retro
Ja, nekaj v smeri tega lepljivka z igrami je bila ta tema: viewtopic.php?f=53&t=659

Malo je outdated, ampak dobro izhodisce za nek tak lepljivek. Mogoce bi blo fino tut imet nek ustaljen format (naslov, slika, opis, link ... a la TIGdb) in potem naj folk objavlja v tem lepljivku svoje dokonacne projekte (+prenese se iz te teme, kar se drzijo linki). Tako imamo pokrito funkcionalnost galerije, brez nepotrebnega prenasanja topicov in odlocanja kaj gre kam. Ce avtor nekaj smatra za koncano, objavi skupaj s screenshotom in opisom v temo in to je to. Pa se vsaj malo se mora potrudit s sliko, tako da se ne bo slucajno pospamalo z nepomembnimi projekti (plus, jaz ne bom dobil bozjastnega napada, ko bom videl se eno oznanilo, kjer naj bi si downloadal exe, brez da avtor poskrbi za vsaj en screenshot - to je pa ja cist najbolj osnoven marketing).


Also, izdatno sem pregledal SGD Team topice in uporaben je edino brainstorming idej, ki sem ga ze premaknil pod projekte: viewtopic.php?f=51&t=681
(edit: LOL, zdaj sem v temi odkril se par svojih idej, ki sem jih ze totalno pozabu. Epic tema to. Pa Spiderja tut mormo res enkrat naredit.)

Mislil sem, da bo v temah Spiderja in Dragon Breedinga kaj podobnih stvari, vendar se je takrat vse pisalo na Wiki, tako da so teme samo produkcijske narave in po moje brez potrebe o ohranjanju. Tako da Wing, ce se strinjas, pobrisi se preostale SGD forume, mene pa lahko komot odadministriras. Si cisto zakon zrihtal (FAQ je izvrsten), tako da je forum v dobrih rokah :)

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Sr Jul 29, 2009 9:16 pm
Napisal/-a Wing
Ok, sem napisal še lepljivek Galerija v Projektih... komentarji kot vedno dobrodošli (lohk da sem kej pozabil, ker sem na hitro pisal).

Upam, da so vsa dovoljenja in nastavitve skupin kul - če je kje kakšen mod, ki je neankrat čudežno izgubil magično moč, naj se le javi. Btw, nekateri modi že več let niso bili niti logirani na forum in ne vem koliko jih je sploh aktivnih, tako da bi se mogoče splačalo to malo pogledati in prenastaviti.
Retro, jest ne bom nikogar odadministriral, vse te kadrovske odločitve prepuščam Rhutyu. :)

Grandy: mogoče bom spisal še en lepljivek povezav za v Izdelovanje iger (podobno kot FAQ za začetnike, samo da bodo notri tudi nezačetniške stvari oz. povezave) in bom notri vrgel še Retrov XNA. Ampak to zaenkrat vsaj kratokoročno ni planirano, ker ne vem, če bom imel čas še za to.

Mogoče bi se nekje (lepljivek/razglas) v tem podforumu spodobilo še predstavit SloGameDev nasploh, povezati to s facebook skupino itd. Ampak mislim, da to ni kritično.

Sekundarni plan so tudi lepotni popravki foruma - če se komu da hecati s temami in css nastavitvami, je dobrodošel. Jaz osebno bi naredil tole dvoje:
1. Profile (avatarje) bi prestavil na levo stran postov, ker je tako mislim da bolj pregledno - navodila, kako se to naredi: http://www.phpbb.com/kb/article/prosilver-profiles-on-left/.
2. Forumu bi vrnil vsaj okvirno barve, ki jih je imel včasih (zelenkaste) - to se da narediti že samo z editanjem cssja trenutne teme (prosilver) in malenkostnim spreminjanjem parih ikon in slik. S Firebugom mi je zelo na hitro uspelo forum premalati takole:
Slika
(po vzoru te teme, ki očitno nikjer nima downloada). Če je kdo majster za te reči in se mu da narediti eno bolj SGD-kot-je-bil-včasih temo, je dobrodošel (je pa to samo moj osebni okus, mogoče vam je ostalim tale trenutna barvna shema ok).

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Sr Jul 29, 2009 10:27 pm
Napisal/-a Retro
Galerija lepljivek je kul, ideja za predstavitev SGDja tudi. Za podobo foruma se takenako strinjam. Ima kdo kak screen kako je bilo vcasih? Ali pa source od stare teme ... Rhuty?

Sorry, k samo hvalmo. Mogoce bi blo fajn, ce bi se kdo od nas kak lepljivek spisu :mrgreen:

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Sr Jul 29, 2009 11:36 pm
Napisal/-a Wing
Ha, da ne bo potrebe po ročnem matranju - ColorizeIt. :)
SloGameDev phpbb3 stil (test).
Izbereš "Slovenian [sl] language pack", klikneš download, inštaliraš stil na forum in imamo problem rešen, brez dodatnega dela in brez ročnega photoshopanja gumbov v slovenščino. :)
Bi inštaliral jaz, pa nimam dostopa do serverja, tako da Rhuty, ko boš pri času prosim... :)

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Jul 30, 2009 11:34 am
Napisal/-a Rhuantavan
Čestitam za napredek! Moj delček sem trenutno prispeval le v zeleni ;)

Ob priliki bom butnu gor še nov logotip.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Jul 30, 2009 12:56 pm
Napisal/-a Person
Zdaj je pa že kar precej lepši forum spet :)

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Jul 30, 2009 9:24 pm
Napisal/-a Wing
Fin logo je. :D

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Jul 30, 2009 9:38 pm
Napisal/-a GupeM
Super ste tole zrihtal ;) pohvalno.

Pa še link za obijanje spominov.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Jul 30, 2009 10:11 pm
Napisal/-a Rhuantavan
Rad bi samo obvestil, da ima SGD sedaj Wiki. Dostopen je na naslovu http://wiki.slogamedev.net. Vsebine lahko dodajajo/urejajo le registrirani uporabniki.

Namen Wikija je preprost - nanj lahko obesimo pogosta vprašanja in odgovore, članke, povezave, in podobno. Narava foruma je, da je dinamičen in stare teme hitro tonejo v pozabo, wiki pa bi take zanimive teme obdržal na površju. Ali bodo te vsebine ostale na wikiju ali se bodo vgradile v določene module na portalu je še prezgodaj za rečt, zato se pustimo toku dogodkov.

Poleg omenjenih vsebin bom sam prispeval načrt prenove SGD-ja. V prihodnjih dneh bom spisal strukturo bodočega portala z vsemi načrtovanimi moduli in featurji. Vse uporabnike pa bi prosil, da na wikiju komentirajo, dodajajo, odvzemajo in sploh pomagajo zgraditi SGD tako, kot bi ga sami želeli videt in uporabljat. Po določenem obdobju, ko se bodo zadeve razčistile, bodo predlogi šli v produkcijo in dobili bomo dober portal za neodvisne izdelovalce računalniških iger. To je plan in verjamem da mu bomo uspešno sledili.

Ok, toliko od mene za danes.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: So Avg 01, 2009 7:38 pm
Napisal/-a terier
Lepo, prenova! :D po, hmmmmm.... dveh letih? pohvalno

(da ne bo to kdo prebral kot sarkazem. mislu sem resno)

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Po Avg 10, 2009 6:38 pm
Napisal/-a Lamoot
Lep pozdrav, ker vidim da se spet nekaj dogaja na slogamedev, sem se odločil, da bi kaj prispeval. Predvsem me zanima wiki, problem pa je, ker ga ne najdem.

Sem pa bil že na dveh sestankih (slogamedev rant), tako da povsem nov spet nisem :)

EDIT: aja sem glup, dva posta nazaj je wiki link... :)

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Avg 11, 2009 12:59 pm
Napisal/-a florenzano
Hudo, par tednov me ni pa je vse drgac... Ampak zelo odobravam :lol:

Treba akcijo, če ne nas bo ta svet spremenu v zombije kar mu uspešno počasi ratava... :wink:

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: To Avg 11, 2009 9:57 pm
Napisal/-a Lamoot
Torej, wiki je sedaj lepo na voljo, nima pa še nobene strukture oziroma organizacije in s tem razlogom tudi pišem tukaj, da malo podebatiramo kako bi stvar uredili. Trenutno še nimam čisto jasne ideje, bo pa verjetno kmalu padla kakšna Eureka! ko izmenjamo ideje in predloge.

Torej, iz česa je sploh gamedev?

*Dizajn (gameplay, končni "feel" ki ga ustvari igra, organizacija dela, indie filozofija itd.)
*Programiranje
*Vizualne vsebine (3d modeli, sprajti, UI, itd)
*Glasba in zvočni efekti
*Promocija / Prodaja končanega izdelka

Na tej osnovi bi potem lahko uredili kategorije v katere bi potem limali linke, tutoriale in podobno. Torej, mnenja, predlogi? :)

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Sr Avg 12, 2009 10:45 am
Napisal/-a terier
ideja je dobra, samo kdo bo to sproti urejal? ker je forum skoraj mrtev (upam da bo oživel ;) ) se mi zdi smiselno premisliti tudi glede oglaševanja.
Glede samega wiki portala: nekaj vsebini z veseljem spišem tudi jaz, ker me to veseli (Retro pazi! nov potencialni rekrut za Jokerja! :lol: ). Bi bilo pa fino na tem začeti takoj, ker se bo drugače wiki zaprašil :D t.j. dokler mam še motivacijo za pisanje.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Avg 13, 2009 6:01 am
Napisal/-a Retro
Jaz osebno sem mnenja, da se na wiki ne pise clankov, ampak je samo zbirka izhodiscnih tock za razlicna podrocja gamedeva. Izmenjavo informacij ljudi, ki nekaj vejo o svojem podrocju. Recimo, jaz bi lahko napisal stran, ki razlaga XNA, skupaj z vsemi linki, kaj rabis za zacetek in napredno ustvarjanje. Ce bo nekdo tako hotel zaceti z XNAjem, ima na enem mestu zbrane najbolj relevantne informacije, ki jih je napisal nekdo, ki se je s tem ze 3 leta ukvarjal in mu ni treba vsega na novo odkrivat. Isto bo nekdo naredil za C++, Blender, Photoshop, low poly modeliranje, dizajn ...

Torej, da je vsaka stran bolj enciklopedicna razlaga tega kaj to je, s poudarkom na povezavah naprej. Nekaj, kar bi videl na wikipediji. Zdaj, wiki je odprt, tako da objavljajte clanke, ce zelite. Vendar je moje mnenje o tem tako, da potem je wiki zbirka ene par nakljucnih clankov, brez neke celovite vrednosti, ce ze ne celo slabsa celostno podobo wikija. Zdaj lahko me poskusite prepricati v nasprotno, da bo nekdo res celotno pokril neko podrocje, a ponavadi po dveh, treh clankih entuziazem pade in bomo dobili isto, kot so bili prej clanki na SGD. Zdaj, ko jih ni, jih nihce ne pogresa (se motim?). Predlagam, da clanke objavljate na svojih straneh/blogih in se jih z wikija linka, tako kot vse ostale, relevantne za neko podrocje.

Isto velja za SGDb del wikija. Vseboval bi clanke, kot bi jih nasli na wikipediji o igrah in ekipah. Torej objektivne, enciklopedicno zbrane informacije o temi.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Avg 13, 2009 3:44 pm
Napisal/-a Wing
Jaz se strinjam z Retrom... predvsem tole bi še enkrat izpostavil:
(...)da potem je wiki zbirka ene par nakljucnih clankov, brez neke celovite vrednosti, ce ze ne celo slabsa celostno podobo wikija.

Predlagam, da clanke objavljate na svojih straneh/blogih in se jih z wikija linka, tako kot vse ostale, relevantne za neko podrocje.

Stran/blog si vsak lahko naredi v parih minutah če je potreba, na wikiju pa se potem samo naredi povezave do vsega skupaj (v kontekstu večjih zbirk povezav), da najdeš kar iščeš. Tako ostane celostna podoba po mojem lepša.

Sledi en kup brainstorminga oz. neurejenih idej in razmišljanj.

Lepo bi bilo dodati link do Wikija zgoraj v panel poleg "Seznam forumov", če je to mogoče na lep način. Ali pa kamorkoli drugam, samo da bo celotna navigacija jasna.

SGDB oz. galerijo iger bi bilo verjetno ok izvesti kot del wikija - o tem smo se nekaj že menili zadnjič na rantu, ampak nismo prišli do zaključka, zato bom tule napisal par možnih idej.
Kot je napisal Retro, vsaka igra bi imela neko Wiki stran s kompletnimi informacijami - opis, slike, avtor, domača stran, download link, link do debate na forumu (v Projektih) itd. Oblika bi bila čimbolj enotna za vse igre. Ena (očitna) razlika od wikipedie je ta, da se nam pri slikah in drugem gradivu ni treba držati raznih copyright omejitev (na wikipedii so zaradi tega dostikrat samo screenshoti majhnih dimenzij) in se lahko naredi brez omejitev galerijo screenshotov.

Smiselno se mi zdi tudi narediti en centralni "indeks" oz. seznam vseh iger, ki so v galeriji, za možnost hitrega brskanja. Dostop do tega seznama bi bil izveden kar kot link pod "navigacijo". Idealno bi bilo dodati filtriranje/urejanje seznama po abecedi, zvrsti iger itd.
Primer, kako bi ta seznam lahko izgledal (samo shema na hitro):
Slika
Tak način omogoča hitro brskanje in preglednost. Naslov igre je link do kompletne Wiki strani o igri, kjer se nahajajo vse ostale (polne) informacije - klik na Dungeon Keeper Remake bi recimo odprl wiki stran o igri.
Problem tega pristopa bi nastal pri velikem številu iger v bazi (>100) - za tak primer sta možni rešitvi recimo:
1. naredi se samo seznam vseh iger (brez slik in opisov);
2. pusti se to obliko, ampak se seznam razdeli na več strani (recimo max 35 iger na stran) - uporabnik bi itak lahko filtriral/sortiral vsebino, tako da bi ostalo pregledno (npr. izpiše se mu samo seznam RPG iger).

Še ena stvar, ki jo je treba paziti pri izdelavi baze, je enostavnost dodajanja novih iger. Če bomo imeli seznam (po zgornjem vzoru), wiki stran za vsako igro in še temo na forumu pod Projekti, je treba dodajanje v bazo nekako avtomatizirati oz. poenostaviti prek npr. nekega obrazca. Recimo, uporabnik hoče dodati igro v bazo - vnese vse potrebne podatke v obrazec (opis, linki, slike...), klikne "Dodaj" in vse se zgenerira samo od sebe - vnos pod Wiki stranjo, vnos pod glavnim seznamom in po potrebi še tema pod Projekti. Tako avtorju ni treba 5x pisati istih stvari na različno mesto. Če igra, ki jo dodaja, že ima temo pod Projekti, pri dodajanju samo navede link do nje; če je še nima, bi bilo lepo dati možnost v obliki enega check-boxa ala "Zgeneriraj temo o igri v forumu Projekti" - ko igro doda, se tako odpre še tema pod Projekti na podlagi informacij, ki jih je vpisal v obrazec. Ta tema služi kot feedback in razprava o igri in je jasno linkana tudi iz wiki strani.

(Btw, za vsako igro bi bilo dobro imeti možnost, da spada pod več zvrsti, ker so meje dostikrat zabrisane.)

Na ta način dobimo logično in pregledno strukturo cele galerije iger - vsak bi brez problema našel tako prostor za komentarje o igri (tema pod Projekti) kot slike, download linke in vse ostalo.

Pa še to, grammar nazi v meni mora zamoriti s slovnično pravilnim pisanjem vsega, kar se dodaja na Wiki - dajmo se zmenit in pazit, kako se piše stvari tam, ker Wiki le presega meje naše interne komunikacije in se spodobi, če je primerno urejen. Če se piše "kateri" namesto "ki", "polygon" namesto "poligon" ipd. to daje pridah amaterskosti. Izraze, ki se jih da brez težav sloveniti, pišimo po slovensko. Kakšne termine, ki nimajo jasnega prevoda (npr. normal mapping) oz. je v širši rabi angleška ustreznica (npr. global illumination), se piše v angleščini oz. se napiše slovenski prevod + original angleški izraz v oklepaju. Ali nekaj v tej smeri - toliko, da se izognemo kaosu in da ne bo vse skupaj zgledalo kot na kup vržen pehar besed...

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Avg 13, 2009 7:35 pm
Napisal/-a Retro
Vse kul, dve repliki samo na:
1) pomoje se ni treba res nekaj zafrkavat z enostavnim dodajanjem na stran. Itak bos najprej vpisal naslov v seznam, zato da sploh dobis link do svoje wiki strani (rdec link), ki jo potem editas in dodas vsebino. Avtomatsko generiranje teme na forumu pa mi ni vsec, ker ji bo potem en kup :) sej vem da si napisal checkbox, ampak naj se folk malo potrudi, saj tist 1x na leto, ko bos en nov spil naznanu bos ze naredil vse potrebno. Pa se posebej, bo pomoje prvo tema na forumu, ze med developmentom, potem pa se bo naknadno naredilo se wiki page ko bo stvar bolj complete. To ni zdaj zapoved, ampak moje predvidevanje, kako bo vecina objavljala stvari. Cas za kodiranje tega obrazca se raje da kam drugam. Je pa potrebno pripravit template za nov spil, da olajsas pisanje vsebine.
2) se strinjam da se na slog pazi, je pa wiki ravno zato fajn, ker vsak lahko za vsakim popravlja, oz. je to celo zazeljeno. Tako da bos svojega notranjega nazija najlazje uporabil tako, da bos sel direkt izboljsat slog clanku. Pac vsak ki pise na wiki, se mora zavedat, da to ni njegovo avtorsko delo in da bojo ljudje za njim popravljal in spreminjal kar je napisal. Samo s tem zavedanjem wiki dobro zivi. Kar se tice angleskih besed, bi bilo fino imet se slovar, kjer se pise tuje izraze in sprejete prevode (po moznosti z referenco na Jokerjev clanek ali kaj podobnega), kamor lahko vsak pogleda in se skrbi za enotne prevode.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Če Avg 13, 2009 7:47 pm
Napisal/-a Wing
Hm ja, po drugem premisleku se strinjam glede točke 1. Point je bil itak samo v tem, da se ne komplicira preveč z dodajanjem novih vnosov, in takole bo verjetno res čisto ok, sploh ker je Wiki in ni nujno, da vse doda in vpiše sam avtor špila. Glede na čas, ki bi šel v izdelavo mojih predlaganih featurejev in upoštevajoč njihov učinek (=veliko dela za malo efekta) je ta čas verjetno res bolj pametno posvetiti čemu drugemu.

Kar se tiče editanja člankov za drugimi je tako, da se strinjam idejno, ampak v praksi je skupnost majhna in se mislim da spodobi že ob prvem pisanju skrbeti za nek nivo kvalitete. Dobro, ni nujno, je pa lepo. :) Pač nas je relativno malo, posledica pa je ta, da se bodo razni popravki verjetno pojavljali na bolj redek interval.
Slovar je tudi dobra ideja, čeprav *zaenkrat* velike potrebe po njem mislim da niti ni. Bi ga bilo pa lepo delati sproti s tem, ko uporabniki pišejo članke (če jih).

Če ma kdo še kakšne ideje naj jih le pove.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Ne Sep 13, 2009 4:54 pm
Napisal/-a Blodyavenger
Sklepam da je wiki že neki časa zuni, jst pa sm šele dans to opazu, no ja, kakorkoli, reku bi samo besedo glede
galerije oz. seznama iger. Misilm da bi bilo najbolje tako kot si omenu v drugi možnosti (ime igre s sliko),
katere bi ble razdeljene na več strani. Mislim da to zaenkrat ni večji problem, saj je znano da ni dosti iger
za objavit sploh, tako da se ni za bat da bi zabasali kej preveč. Glede na to da je vse skupaj majhna skupnost
je fajn da je takoj zravn imena igre videt še slikco, da vsi vidijo sprva kaj to je oz. vsaj kako zgleda

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Pe Sep 02, 2011 9:31 pm
Napisal/-a Retro
Pobrisal sel vse uporabnike z 0 posti na forumu. S casom se je nabrala ogromna golazen botov, ki se registrirajo samo zaradi backlinkanja. Ob priliki bom pogledal se, ce se da registracijski proces zmodificirati tako, da bi onemogocili registracijo botov (s kaksno custom slovensko tekstovno captcho). Ceprav je ze dolgo odkar sem karkoli hekal PHP, tako da nic ne obljubim.

Drugace pa tudi malo bolj aktivno razmisljam za preklop bloga na frontpage slogamedev.net in nov skin za vse skupaj, ki bi povezal razlicne vsebine na blogu in forum, mogoce se wiki. Ko bom imel, kaksno bolj konkretno ureditev v glavi pa napisem sem gor.

Re: Prenova

OdgovorObjavljeno: Sr Sep 07, 2011 3:58 am
Napisal/-a Wing
Sem probal nastavit Q&A captcho ("katero je glavno mesto naše države"), da se malce zajezi bote, pa se je izkazalo, da pri registraciji vprašanja potem sploh ne prikaže, tako da ostaja stara captcha. Bojda je razlog nekompatibilnost oz. zastarelost teme. Mi je žal, da nimam časa kaj več narediti ta trenutek.