Napisal/-a Blodyavenger » To Jan 17, 2012 7:47 pm
Celotno stvar sem napisal direktno na forum, brez preverjanja in vsekakor so napake vmes ter tiskarski škrati ampak poskusite jih sami razrešit, saj se boste tako največ naučili.
Če ne razumete kako deluje vektor class (ki ni nič drugega kot povezana lista objektov), obiščite spodnji link in si malo preberite.
Če že kaj pošiljate pošljite raje poročilo o napaki kot pa celo kodo, saj vzame veliko časa za pregledat celo kodo vsakemu posebaj. Programiranja se boste najbolje naučili tako, da se sami trudite reševati napake. Če kopirate vrsto error-ja v google boste lahko marsikaj dobili.
@senad:
Zgoraj ustvarim le en vektor, ki pa je povezana lista in hrani poljubno število elementov (kolikor jih pač dodamo). Spodaj pa dostopam da posameznega elementa v vektorju.
vector<Gumb*> Gumbi - seznam kazalcev na objekt Gumb
Gumbi.at(0) - dostop do objekta Gumb, ki se nahaja na poziciji 0 (torej je prvi v seznamu)
Glede velikosti kvadrata - meni moraš izrisovat v ortografski projekciji (2D) kar že verjetno delaš. V 2D je vs Pri kvadratu pa si moral tudi določiti širino in višino a ne? Širino pa ne boš določil 0.1 ker to ni niti piksel.
(temo sem premaknil pod forum "Začetniki")
................ ...................
"Don't you dare using uninitialized variables, not in C++"