Velik problem-nujno, ;(((

Za vse novince v izdelovanju iger.

Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Emigma » Sr Apr 11, 2012 3:34 pm

http://shrani.si/f/9/YS/1CL9TOA3/aakakak.png

Po n klikih mi noče več naložiti igro, in nastane takle zaslon, ne vem, kaj je narobe.
(pritisnem start nato igram neki časa in zaključim igro)
to ponavljam in se zgodi tole, mi lahko kdo pove kaj bi lahko bilo narobe ;(( Pošljem kodo z igro na email.
Žal ne dobim nobene, konkretne poteze ali konkretne logične povezave med napakami, mi res ni jasno ker je tole zelo na random.

Zelo bi bil vesel, pomoči, ker moram oddat igro tako da nujno potrebujem pomoč ;(
;) Tako da bi bil zelo vesel.

Mudi se, hvala lepa

lp
Emigma
Emigma
novinec
novinec
 
Prispevkov: 25
Pridružen: To Jan 10, 2012 10:50 pm

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Blodyavenger » Sr Apr 11, 2012 6:00 pm

Lahko malo več razložiš, kajti iz slike ni razvidno v čem je problem in zgleda kakor da je vse vredu. Po "n" kakšnih klikih? Kaj točno se zgodi? Ali igra zmrzne?
Potrebno je več podatkov, kajti težko je na slepo predloge vn butat.
................ My personal GameDev Blog ...................
"Don't you dare using uninitialized variables, not in C++"
Uporabniški avatar
Blodyavenger
expert
expert
 
Prispevkov: 716
Pridružen: Pe Sep 12, 2008 3:31 pm
Kraj: Land of the Ten Hares

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Emigma » Sr Apr 11, 2012 9:14 pm

Glede same kode si jo verjetno že videl, ker sta z koscakom precej skupaj delala, sem pobral koristne informacije z vajinega pogvora:) Upam da ne bo jeze, bedarija bi bila, če bi spraševal vse šenkrat.
Lahko malo več razložiš, kajti iz slike ni razvidno v čem je problem in zgleda kakor da je vse vredu. Po "n" kakšnih klikih? Kaj točno se zgodi?
Zgodi se nekako takole:
Zalavfam igro, vpišem ime, nato klikam knofe, izbiram med igro in ostalimi funkcijami . Ko klikneš igra se ti naj bi normanlo zagnala igra (možnost je da tudi ne :D lahko zmrzne tako kot je goraj razvidno),največkrat se je zgodilo ko sem igro končal šel v top 10 lestvico in nazaj v novo igro mi je vse zmrznilo, ne vem sicer zakaj amapk nekako tako se dogaja. Lahko ti pošljem igro za stestirat, če želiš, nebi je pa rad javno objavljal ker me je malo sram ker ni bog ve kaj ;(
Ali igra zmrzne? Da
Potrebno je več podatkov, kajti težko je na slepo predloge vn butat.
Občasno se zgodi da se ladijca vrti v krogu, namesto da bi šla gor ali dol :O čudno ..
Emigma
novinec
novinec
 
Prispevkov: 25
Pridružen: To Jan 10, 2012 10:50 pm

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Blodyavenger » Če Apr 12, 2012 10:12 pm

Ko sem prišel v meni je delovalo kot da nič ne dela. Zgleda kot da aplikacija zmrzne - ne morem je sklopit (preko X-a desno zgoraj). Čez ene 15-30 sekund pa se mi igra zažene. V igri pa spet stoji vse na meru.

Najbolje da pogledaš kaj se ti dogaja ob zagonu oz. ko pristineš na START. Žal imam premalo časa, da bi pregledoval celotno kodo ker jo je res veliko.

Glede čudno obnašanje ladjice pa preuči naslednje:
- kakšni morajo biti pogoji da se ti ladjica vrti v krogu
- ko to ugotoviš poglej kje zadostiš tem pogojem in najverjetneje boš videl kje je problem
................ My personal GameDev Blog ...................
"Don't you dare using uninitialized variables, not in C++"
Uporabniški avatar
Blodyavenger
expert
expert
 
Prispevkov: 716
Pridružen: Pe Sep 12, 2008 3:31 pm
Kraj: Land of the Ten Hares

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Emigma » Če Apr 12, 2012 10:35 pm

Zanima me kateri operacijski sistem maš ker to je zelo zelo čudno, knofi so praktično tvoje izdelave, čudno moram rečt.,..
Mogoče pa loada nekaj časa ker potrebuje da pride v igro čeprav meni pride v cca 5 sekundah ..
Sej sedaj se mi bug kar nič več ne pojavlja mogoče veš, kaj bi bil lahko vzrok za tako počasno počasno delovanje...
Kateri operacijski sistem imaš?
Igra je bila stestirana na 5 kompih in nikjer in le na enem je porabil celo večnost, da je prišel v igro.. ;( Pri ostalih štirih je izvajal izjemno hitro..
Emigma
novinec
novinec
 
Prispevkov: 25
Pridružen: To Jan 10, 2012 10:50 pm

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Blodyavenger » Če Apr 12, 2012 10:51 pm

Windows 7 64bit

Problem najverjetneje ni v gumbih ampak v logiki, kaj se izvaja v ozadju itd. Preveri tudi nalaganje igre saj bi ti moralo tako sceno v sekundi naložit.
................ My personal GameDev Blog ...................
"Don't you dare using uninitialized variables, not in C++"
Uporabniški avatar
Blodyavenger
expert
expert
 
Prispevkov: 716
Pridružen: Pe Sep 12, 2008 3:31 pm
Kraj: Land of the Ten Hares

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Emigma » Če Apr 12, 2012 10:53 pm

Ali je možno bug v čem drugem kot v moji igri, recimo v kompajlanju, ker sem pred minuto kompajalal in je bila napaka zelo aktualna spet, potem se je zadeva umirala in sedaj ni duha ne sluha o napaki ;(
Oz kako najlažje ugotoviti vzrok napake, kaj mi pripročaš..
Emigma
novinec
novinec
 
Prispevkov: 25
Pridružen: To Jan 10, 2012 10:50 pm

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Emigma » Če Apr 12, 2012 10:58 pm

Blodyavenger napisal/-a:Windows 7 64bit

Problem najverjetneje ni v gumbih ampak v logiki, kaj se izvaja v ozadju itd. Preveri tudi nalaganje igre saj bi ti moralo tako sceno v sekundi naložit.

Ugotvil kaj je poglavitni vzrok tako dolgega loadanja :D
Texsture sem skos dolalgal in skos klical klical klical klica in klical, pošljem ti popravljeno verzijo :D..;) Pa sedaj poskusi prosim..
47-49k rama zasede je to veliko, preveč, malo :D ..
Emigma
novinec
novinec
 
Prispevkov: 25
Pridružen: To Jan 10, 2012 10:50 pm

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Blodyavenger » Če Apr 12, 2012 11:46 pm

To kar si mi znova poslal dela. No, vsaj bolje kot prej...imena še vedno nisem uspel vpisat na začetku (ali se sploh da?), prvo rundo igre sem odigral normalno, pole pa ko sm umru in restartu mi je vse zmrznlo spet.

No, lepo da si poštimu vsaj nekaj, mogoče pa imaš več takih primerov s teksturami v igri.
................ My personal GameDev Blog ...................
"Don't you dare using uninitialized variables, not in C++"
Uporabniški avatar
Blodyavenger
expert
expert
 
Prispevkov: 716
Pridružen: Pe Sep 12, 2008 3:31 pm
Kraj: Land of the Ten Hares

Re: Velik problem-nujno, ;(((

OdgovorNapisal/-a Emigma » Če Apr 12, 2012 11:50 pm

Možno, ime še ne dela vpis, če poskusiš vpisat črko bo sam vpisoval kar sam naprej,(Moralo bi delat, poglej samo klikni na aplikacijo, da bo lavfala kot "prva" in začni pisat črke čisto preprosto, kar tipkaj ..) drugače pa me zanima, kako ti je zmrznilo, prosil bi če mi lahko bolj opišeš, prosim, kako se je dogodilo.
Emigma
novinec
novinec
 
Prispevkov: 25
Pridružen: To Jan 10, 2012 10:50 pm


Vrni se na Začetniki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron