Stran 1 od 1

Nummy's 2D art dump

OdgovorObjavljeno: To Okt 08, 2013 9:31 am
Napisal/-a Nummy
Ok, pa da še jaz svoj piskrček prislonim tukaj gor.
Par mesecev nazaj sem se začel učiti malo uporabljati adobe illustrator. V bistvu sem imel že od nekdaj dokaj dobro roko za risanje (v šoli sem imel geometrijo vedno 5 in sem bil najboljši v razredu, prav tako tehnično risanje,...). Prej nikoli nisem posvečal pozornosti svojemu talentu in sem v srednji šoli padel v ljubezen do računalništva in izdelave iger. Po končani srednji štromarski šoli sem šel na računalniški fax, kjer sem končal prva dva letnika. Tu sem bil zelo dober pri programerskih in grafičnih predmetih, vse ostalo pa sem zabluzil do konca (baze, ekonomija,...).
Par mesecev nazaj sva s punco hotela narediti igro in začela zbirati denar, vendar ker ni bilo denarja, je projekt začasno padel v vodo (v bistvu ne vem kdaj se ga bova lotila naprej, trenutno je v planu da s tem projektom, ki je nekje 60% končan ona zagovori svojo diplomo). No med samim razvojem je bil tudi problem grafike in sem se je pač lotu doma sam. Ker sem trenutno bolniško brezposeln sem imel kar precej časa na rokah in ratalo je kar veliko stvari.
Malo kasneje, ko je punca videla, da mi gre kar dobro od rok, sem začel zbirati tudi denar za grafično tablico, vendar tudi tam nisem dobil denarja. Ampak to me ni ustavilo. Pomagali so mi kolegi in na koncu sem si kupil wacom cintiq 22HD. S pomočjo te tablice pa sem zajadral tudi v photoshop vode. Trenutno se še vedno učim preko digital tutors stvari in tehnik ampak nekaj izdelkov pa je že za pokazati. Vsako sliko bom napopal v naslednji post. Kritike in ocene zaželjene :)

P.S.: če bi kdo rabil kak 2D art za igre, sem na voljo za delo. Pripravljen sem delati za majhen denar, ker nisem še na profi nivoju in se še veliko učim. Rad bi delal tudi zastonj, vendar trenutno še vedno brez službe in zelo bi rabil še en dodatni airbrush pisalo za wacom tablico in malo dodatnega RAM-a. Delam bolj počasi, vendar se trudim kolikor se lahko. :)
Drugače pa če kdo kaj ve kako je s takimi službami pri nas (art), bi bil zelo vesel kakega info.
Zanima pa me tudi nasvet, ali naj zamenjam career in grem v art ali naj ostanem pri programiranju?

Re: Nummy's 2D art dump

OdgovorObjavljeno: To Okt 08, 2013 9:33 am
Napisal/-a Nummy
Prva photoshop slika, ki sem jo naredil:

Slika
Porabil nekje 2 tedna časa, Vmes parkkrat nekaj stvari pobrisal in začel na novo. Photoshop CS6.

Re: Nummy's 2D art dump

OdgovorObjavljeno: To Okt 08, 2013 9:34 am
Napisal/-a Nummy
Druga slika, mali kuščar :)

Slika
Porabil nekje 1 teden. Photoshop CS6.

Re: Nummy's 2D art dump

OdgovorObjavljeno: To Okt 08, 2013 9:35 am
Napisal/-a Nummy
Zadnji photoshop produkt:

Slika
2 tedna dela, photosop CS6/CC

Re: Nummy's 2D art dump

OdgovorObjavljeno: To Okt 08, 2013 9:37 am
Napisal/-a Nummy
In še malo vector art-a:

Slika
2 dni. Illustrator CS6

Re: Nummy's 2D art dump

OdgovorObjavljeno: So Okt 19, 2013 6:05 pm
Napisal/-a Lamoot
Fajn da postaš zadeve, da ne skrivamo vsi po svojih duplinah kaj kej ustvarjamo. :)

Risanje vidim da ti gre dovolj vredu za odskočno desko v to področje in če se misliš povsem vržti v to smer, ti zna tudi uspeti. To seveda, dokler se ne boš zanašal samo na prirojeni talent ampak dal noter tudi veliko truda (kot je pri vseh stvareh). Če si želiš orenk konkretne kritike in komentarjev ti priporočam temu namenjene forume, boš dobil več povratnih informacij kot tukaj.

Risanje vs. programiranje si pa lahko edino sam odgovoriš na to vprašanje. Kaj te zanima, kaj te veseli, s čim se da kaj zaslužiti, skratka katera izmed teh zadev ima zate smisel. Lahko se vržeš tudi v oboje, s čimer se čas in trud in tudi rezultati porazdelijo med te dve področji. Jaz sem trenutno dokaj v vizualnih stvareh, zadnje čase predvsem v animaciji in v tem tud vidim svojo prihodnost. Programiranje me tudi po svoje zanima in se nameravam naučiti določene zadeve, ampak vem da nikoli ne bom tako dober programer kot sem lahko npr. animator. Ravno zato nameravam primarno še vedno ostati v vizualnih umetnostih.

Re: Nummy's 2D art dump

OdgovorObjavljeno: Po Okt 21, 2013 2:39 pm
Napisal/-a Nummy
Ja hec je v tem, da najbolj me zanimajo špili oz. izdelava.

Pri porgramiranju sem najbolj efektiven, če programiram nekaj vizualnega. Torej GUI, igrco, ali kaj podobnega. Če programiram samo za kake podatke, si moram skor vse narisat na papir, da si lahko predstavljam stvari.

Težko je najdit šiht pri nas, ker v sloveniji velika večina recimo ne pozna UX/UI developerjev kot je to recimo v tujini. Ok za kak web page ali mobile aplikacijo še mogoče kje, ampak dostikrat kar napišejo da rabijo programerja, pa da nej zna HTML, CSS, SQL, pa podobno. Men to nekak ne gre skup. Če si ti UX/UI developer imaš bolj malo stika s samo bazo. V tujini je dostikrat celo tako, da UI developer samo nameče kompnente skupaj in sprogramira odzive, vse ostalo pa je delo drugih programerjev.

Morm pa priznat, da risanje zelo pomirja. Lepo si vržeš gor muzko, photoshop in gasa in kr naenkrat je okol 4 ure :) Sam kje naj pa v sloveniji recimo služim kruh s tem? Bolj malo je možnosti... :(

Re: Nummy's 2D art dump

OdgovorObjavljeno: Če Okt 24, 2013 2:55 pm
Napisal/-a Lamoot
Za igre je še malo bolj zahtevno, ker je potrebno poznati toliko različnih področij. Je pa res, da je igro lažje naredi programer, kot pa artist, ki ne programira, tako da je že fajn poznati programiranje.

Idealen šiht, kjer bi potrebovali samo to kar si človek želi delati, žal ne pade sam z neba, si ga je skorajda potrebno ustvariti sam. Dosti razvjialcev se loti tega tako, da ima dnevno službo, ki ni nujno z istega področja, in nato za hobi delajo na svojem projektu. Projekt je lahko celotna igra, ali pa tudi "samo" razvijanje svojih sposobnosti in učenje novega, do takrat ko človek osvoji dovolj, da iz hobija presedla v zaposlitev.

Jaz sem pri hobiju imel predvsem to težavo, da sem želel svojemu delu dati smisel, da ne bi delal samo zase. Zato sem iskal razne odprtokodne projekte in sodeloval in prispeval. Vsaka izkušnja je nekaj štela, tudi če ne dinarjev.