Publish, polish & monetization

Za vse novince v izdelovanju iger.

Publish, polish & monetization

OdgovorNapisal/-a Nummy » So Jun 30, 2018 7:08 pm

Po dolgem času sem imel spet nekaj časa za ukvarjanje z game developmentom, tako da mi je uspelo spacati skup eno igr(c)o.

Narejena je po konceptu ingame "Sigmar's garden" iz igre "Opus Magnum". Pač matchat moraš med sabo ustrezne elemente iz alkemije in sprazniti board.
Narejen imam osnovn špil, torej samo logiko in igranje (je playable) in eno na simple narejeno grafiko v photoshop-u (nisem še namenil veliko časa v to). Spisano v swift4.2 za macOS in iOS.
Skratka rabil bi naslednje korake:
- spisati unit teste in zadevo dobro pretestirat, prav tako mogoče malo optimizirat (mogoče še par dodatnih testerjev za naslednjo iteracijo?)
- zrisati novo grafiko, zdaj samo risanje ni tako velik problem ( I have some skillz), ampak največji problem mi dela velikost grafike. Če naredim Žnj X Žnj pixlov, mi vedno nekje nekaj narobe hodi, prav tako rabim zadevo tako za mobile kot desktop. (mogoče pomoč kakega izkušenega artista?)
- ugotoviti zakaj mi ne dela pravilno zaznavanje tile-ov če scale-am SKTileMapNode. Pojma nimam kak to zrihtat (anyone?)
- dodati manjkajoče elemente - tutorial, navodila, menije, splash screene, načine služenja denarja (verjetno reklame?), pač zadevo spolirati da bo za na app store (nekaj korakov vem sam, bi bilo pa fajn dobiti kak feedback kakega "maherja" ki ima že pod palcem par game-ov)
- publish. Imam sicer svoj account, ampak nimam nič plačano, 100€/leto je trenutno kar malo hud zalogaj zame, pa ne iz finančnega vidika, ampak zato ker je tole bolj kot ne hobi in nebi rad poleg svojega časa metal še denarja, ker ga rabim za druge stvari (nabavit si moram boljši kompjuter in novo wacom tablico). Pač za prvi špil bi rad čimbolj "poceni" prišel skozi, tako da imam praktično 0 finančnega vložka in upam da nekaj profita. (pojma nimam kak to spravit gor)
- zadevo zreklamirat, da postane razširjena in $$$ :) (tudi ne vem kako in kako naredit profit)


Skratka, anyone to help me? :) Kak firma, na katero se lahko obrnem? Pripravljen sem razdeliti tudi do 50:50 profit, odvisno od pomoči, ki jo dobim.

Ok še screenshot:
Slika
Nummy
novinec
novinec
 
Prispevkov: 16
Pridružen: Ne Mar 25, 2012 6:42 pm

Vrni se na Začetniki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron