@ducakar hehe, hvala za kritiko, kar konkretna kritika.

Prav je tako, me veseli, da si si vzel čas. No, da se vseeno malo postavim "v bran" svoji igri:
1. Premika se gladko. Le animacija premikanja je zelo preprosta in potem mogoče tako zgleda. Večina, ki je igro igrala, se jim je zdela animacija "luštna", meni je tudi všeč.
2. Se strinjam, da je kdaj neodziven. Vendar (vsaj kar sem testiral) ponavadi največ kakšno sekundo. Ni se mi zdelo smiselno za tako kratek čas vključevati loading screene. Vsekakor pa ni optimalno to nalaganje.
3. S takimi stvarmi, kot je licenca, se pač nisem ukvarjal, ker nimam pojma o tem in ker po pravici povedano se mi niti ne da s tem ubadati. Treba je razumeti, da to ni nek profi projekt, ampak hobi projekt, ki je nastal v prostem času. Namen tega projekta je bil izključno učenje programiranja iger, torej ne vidim smisla, da bi se ubadal z licencami. Lahko pa tudi, da se motim.
4. JAR je nastal tako, da sem pač exportal v eclipsu v runnable jar in to je to. JAR-a sam nisem niti tikal, nisem se niti spomnil na kaj takega. Se pa strinjam, nepotrebna nesnaga. Nebi pa niti vedel zagotovo, če lahko brišem te .classpath datoteke itd, tako da kar nisem prepričan, raje pustim pri miru.
5. Posebna mapa je bila nujno potrebna, zaradi settingsov in highscorsov (v .jar ne moreš pisati v datoteke). Zakaj sem tudi zvok vključil not se niti ne spomnim točno, se mi zdi da sem imel neke probleme, kadar sem jih poskušal vključiti v .jar, in spet, ni se mi dalo komplicirati, ker se mi ne zdi smiselno.
6. To sem tudi sam opazil, da se včasih zgodi. Moram popraviti.
7. Se strinjam, lepo bi bilo. V windowsih sicer zadostuje dvojni klik, tako da tu ni kaj spreminjati (to je namreč runnable jar). Kako je s tem pri mac/linux-u, ne vem.